Wednesday, June 13, 2012

Karulaugupesto

Karulauk on üks ütlemata hea taim. Ja sellest saab päris palju häid ampse teha. Sel aastal aga proovisime esimest korda  tehaKarulaugupestot. Retsepti saime Nami- Namist,  aga pesto tegemisel läksime hoogu ja asi läks natuke originaalretseptist mööda.
Panen Nami retsepti siia ka kirja:
100 gr karulauku
  • 50 gr röstitud piinia- või seedermänniseemneid   (meie panime seedermänniseemneid)
  • 1 - 1,5 dl oliiviõli
  • 4 sl riivitud parmesani või
  • muud kõvemat juustu (nt Valio Forte)
  • meresoola   ( soolaga ei tohi üle pingutada, juustul on isegi juba natuke soolane)
  • Pese karulauk ning kuivata hoolega. Lõika väiksemateks tükkideks.
    Pane hakitud karulauk, röstitud piiniaseemned* ja 4-5 sl õli saumikseri anumasse ning püreesta. Lisa vähehaaval ülejäänud õli (õli kogust sõltub sellest, kui paksu/vedelat pestot soovid).
    Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga.

    Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.

    * Piiniaseemnete röstimiseks kuumuta neid kuumal kuival pannil paar-kolm minutit, kuni seemned on kuldsed. Jahuta enne pestole lisamist

    1 comment:

    1. Minul õnnestus seda maitsta saada. Väga hea! Eriti just ahjust tulnud leivaga ;)

      ReplyDelete