Panen Nami retsepti siia ka kirja:
100 gr karulauku
Pese karulauk ning kuivata hoolega. Lõika väiksemateks tükkideks.
Pane hakitud karulauk, röstitud piiniaseemned* ja 4-5 sl õli saumikseri anumasse ning püreesta. Lisa vähehaaval ülejäänud õli (õli kogust sõltub sellest, kui paksu/vedelat pestot soovid).
Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga.
Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.
* Piiniaseemnete röstimiseks kuumuta neid kuumal kuival pannil paar-kolm minutit, kuni seemned on kuldsed. Jahuta enne pestole lisamist
Pane hakitud karulauk, röstitud piiniaseemned* ja 4-5 sl õli saumikseri anumasse ning püreesta. Lisa vähehaaval ülejäänud õli (õli kogust sõltub sellest, kui paksu/vedelat pestot soovid).
Lisa riivitud juust ning maitsesta soolaga.
Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.
* Piiniaseemnete röstimiseks kuumuta neid kuumal kuival pannil paar-kolm minutit, kuni seemned on kuldsed. Jahuta enne pestole lisamist
Minul õnnestus seda maitsta saada. Väga hea! Eriti just ahjust tulnud leivaga ;)
ReplyDelete