Sunday, October 30, 2011

Ciabatta- leib ehk käbileib

Ciabatta leib on käbileib sellepärast, et mu laps ristis selle nii. Miks ma ei tea. Igatahes see meeldib talle ja see on käbileib :)
Retsepti sain NAMI- NAMIST aga kohandasin seda natuke.
Koostis:
5 dl külma vett
25 g pärm
1.5 tl soola
2 sl õli ( võib olla päikesekuivatatud tomatite purgist)
1 sl leivasiirupit
3 sl linaseemneid
1 dl rukkijahu
7 kuni 8 dl nisujahu
päikesekuivatatud tomateid õlis
musti oliive
Valmistamine:Lahusta pärm külmas vees. Lisa sool, õli, siirup, seemned, rukkijahu ja osa nisujahust. Sõtku ühtlaseks. Lisa ülejäänud jahu - tainas peab olema pehme, nagu puder. Puista peale jahu, kata rätiga ja lase 1.5-2 tundi kerkida. Kummuta kerkinud tainas jahusele lauale ja sõtku õhumullid välja ja sõtku sisse päiksekuivatatud tomati tükikesed ja viilutatud oliivid. Vormi 5 piklikku madalat pätsi. Lase räti all kerkida.Küpseta 250-kraadises ahjus 15 minutit. (Kontrolli ciabatta'de küpsust nii: kui saia ahjust välja võtad ja põhjale koputad, siis peaks ciabatta kergelt kumisema).Pane ahju ka metalltops keeva veega - nii saad krõbedamad saiad.

1 comment:

  1. Väga-väga-väga hea. Ja käbileib on päris tore nimi :)

    ReplyDelete