Friday, October 21, 2011

Pisikese põdra pirukad seene ja sibulaga



Kuna on jahihooaeg siis tuleb seda hoolega ära kasutada. Seekord siis metsapirukad :) Põdrahakklihast ja metsaseentest.
Pärmitaigna retsepti sain raamatust Peipsi veerel Vanausulised paluvad lauda.

Tainas:

0,5 l piima

50 g pärmi

150 g taimeõli

1 kg jahu

1 spl suhkrut ( võib panna ka 2 spl)

1 tl soola

Täidise olen ise katse-eksitus meetodil välja mõelnud:


400g põdrahakkliha

tassitäis keedetud riisi

kaks suurt sibulat

0.5 liitrit soolatud seeni

sidrunipipart

praadimiseks võid

Lahustage pärm soojas piimas. Jätke 15 minutiks seisma. Seejärel lisage õli, suhkur, sool ja jahu. Segage ühtlaseks tainaks ja laske 40-60 minutit kerkida. Samal ajal valmistage täidis. Praadige hakkliha, koorige sibulad ja praadige võis klaasjaks, keetke riis, hakkige soolatud seened parajateks tükkideks. Sega kõik täidise koostisosad kokku ja maitsesta sidunipipraga.

Kui täidis on valmis on ka tainas kerkinud. Vormi pirukad ja küpseta 200 kraadises ahjus.

Mõnus amps ongi valmis!

1 comment:

  1. Kui need said sama head, kui kartulivõtupirukad, siis on mul küll kahju, et ma end jälle teile ei komandeerinud :)

    ReplyDelete