Paastuaja peedisupp
400 g peeti
2 sibulat
2 porgandit
400 g kapsast või hapukapsast
2 kuni 3 sl õli
1.5 l aedvilja- puljongit
1 kuni 2 sl veiniäädikat või sidrunimahla
soola
jahvatatud musta pipart
suhkrut
hapukoort
hakitud värsket peterselli
Koori peedid, sibulad ja porgandid. Pane tükk peeti kõrvale (nii umbes 50 g), lõika muud aedviljad õhukesteks ribadeks.Kuumuta potis õli, lisa porgand, sibul ja peet ning prae kergelt läbi.Lisa ribadeks lõigatud kapsas või hapukapsas, kalla peale kuum puljong ning hauta kaane all nõrgal kuumusel umbes 20-30 minutit, kuni aedviljad on pehmed.Riivi viimane peet peenelt ja sega supi hulka.Maitsesta sidrunimahla või veiniäädika, pipra, soola ja suhkruga. Pea meeles, et üks õige boršisupp - lihata või lihaga - peaks olema kergelt magushapu maitsega.Puista peale maitseroheline, serveeri hapukoorega.
Ma oleks nagu sul külas käinud :)
ReplyDeleteAga kui tulen, siis teeme liha ja kooki ;)