Saturday, February 25, 2012

Tort Isamaale :)


Rullbiskviit:

6 muna
6 spl sukrut
6 spl jahu
vanilli
täidiseks haput moosi

Vahusta munakollane koos suhkru ja vanilliga. Vahusta munavalge. Sega valge ja kollane ettevaatlikult jahuga. Vala segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 170 kraadi juures 15 minutit. Keera rullbiskviit kokku soojalt.

Täidis:
400ml vahukoort
400g vaarikajogurit ( Farmi koorene vaarikajogurt)
vaarikatoormoosi
pakk lehtzelatiini

Kate:
400g kohupiima
suhkrut
400g martsipani
tumedat sokolaadi

Aselta lehtzelatiin külma vette. Vooderda kauss rullbiskviidi tükkidega. Vahusta vahukoor, sega juurde vaarikajogurt ja vaarikatoormoos. Pigista zelatiinilehtedest vesi välja ja lahusta tilgas kuumas vees või mahlas. Kalla lahustunud zelatiin vahukoore hulka ja sega segu hoolikalt. Kalla segu rullbiskviidiga vooderdatud kaussi ja kata ka pealt rullbiskviidiga.
Sega kohupiimakreem suhkruga. Kata kogu tort nii pealt kui külgedelt kohupiimakreemiga.

Rulli martsipan õhukeseks ja tõsta taignarulli abil tordile. Kaunista martsipani ja sokolaadiga.

Roosa tort

Tordipõhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
5spl kartulitärklist
1dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta toasoojad munad koos suhkruga kõvaks vahuks. Sega jahu, kartulijahu ja küpsetuspulber omavahel. Sõelu munavahu hulka ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Küpseta 200 kraadises ahjus. Kuni küpsetis on kaunilt pruun ja läbiküpsenud ( küpsust saab kontrollida puidust tikuga).
Täidis:
800g kohupiimakreemi
2 dl vahukoort
vaarikatoormoosi
suhkrut
vanilli
Vahusta vahukoor, kohupiimakreem suhkru ja vanilliga endale maitsvaks kreemiks.
Kate:
400 g martsipani.
Lõika tordipõhi kolmeks. Kata iga kiht vaarikamoosi ning kohupiimakreemiga. Kata kogu tort nii pealt kui ka külgedelt kreemiga.
Rulli martsipan õhukeseks ning tõsta taignarulli abil tordile. Kaunista!