Saturday, February 25, 2012

Roosa tort

Tordipõhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
5spl kartulitärklist
1dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta toasoojad munad koos suhkruga kõvaks vahuks. Sega jahu, kartulijahu ja küpsetuspulber omavahel. Sõelu munavahu hulka ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Küpseta 200 kraadises ahjus. Kuni küpsetis on kaunilt pruun ja läbiküpsenud ( küpsust saab kontrollida puidust tikuga).
Täidis:
800g kohupiimakreemi
2 dl vahukoort
vaarikatoormoosi
suhkrut
vanilli
Vahusta vahukoor, kohupiimakreem suhkru ja vanilliga endale maitsvaks kreemiks.
Kate:
400 g martsipani.
Lõika tordipõhi kolmeks. Kata iga kiht vaarikamoosi ning kohupiimakreemiga. Kata kogu tort nii pealt kui ka külgedelt kreemiga.
Rulli martsipan õhukeseks ning tõsta taignarulli abil tordile. Kaunista!

No comments:

Post a Comment