Wednesday, September 16, 2009

Põdramaksapasteet

Alustame jahihooaega põdramaksapasteediga. Teen pasteeti tunde järgi - kahjuks ei oskagi täpseid koguseid kirja panna.

Põdramaks
läbikasvanud sealiha
sibulad
porgandid
sool
või
sidrunipipar
muskaatpähkel
suhkrusiirup
Puhastan põdramaksa soontest ja lõikan parajateks tükkideks. Pruunistan maksa ja liha pannil võiga. Maitsestan soola ja sidrunipipraga. Praen pannil sibulad ja porgandi ribad. Kõik praetud koostisained panen paksupõhalisse potti hauduma. Poti võtan tulelt siis, kui maks on nii pehme, et seda saab kahvliga murda. Maksa- liha segu valan sõelale. Vedeliku jätan ka alles. Selle lisan pasteedile hiljem. Ajan maksa, liha ja porgandid kaks korda läbi tavalise hakklihamasina. Saadud massile valan haudumisest ülejäänud kastme, nii et pasteet jääb paraja paksusega. Segan juurde ka natuke sulavõid aga seda ei saa palju panna, muidu jääb pasteet kõva. Lõpuks maistestan muskaatpähkli ja vajadusel suhkrusiirupiga. Vahustan natuke miksriga ja hea leivamääre ongi valmis.

1 comment: