Wednesday, January 25, 2012

Barankad

Kui nägin viimase Oma Maitse kaanepilti, teadsin kohe, et baranaksid pean ma tegema!
Barankad tulid päris head :) Mulle meeldiks natuke magusamad.

4,5 dl nisujahu
1 muna
1 dl vett
noaotsatäis soola
3-4 sl suhkrut
2 liitrit vett
mooniseemneid

Sega jahu muna, vee ja soolaga. Tainas peab olema üsna paks. Kui tundub siiski liiga tihke, lisa vett. Lase taignal kaetuna vähemalt pool tundi "puhata".
Lõika taignast väikesed tükid, rulli need 5 mm paksusteks ribadeks ning keera ovaalseteks rõngasteks.
kuumuta potis vesi ja suhkur. Keeda taignarõngaid paar minutit. Tõsta keedetud barankad ahjuplaadile. Soovi korral keera barankade pealmine külg enne mooniseemnestest läbi. Küpseta 180-200 kraadises ahjus, kuni barankad on kuldpruunid.

Head krõbistamist!

1 comment:

  1. Ja jälle pean ma küsima: "Miks Sa nii kaugel elad?"
    Näevad väga head välja igatahes :)

    ReplyDelete