Thursday, January 5, 2012

Peedirisoto

Peedirisoto on üks ütlemata hea toit. Leidsin retsepti Peedirisoto sinihallitusjuustuga Nami- Nami kokaraamatust aga kohandasin seda natuke vastavalt kodus leiduvatele produktidele :)
Originaalretsept on selline:
150 g toorest peeti
2 sl võid
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
300 g risotoriisi
1 dl valget veini
1l kuuma köögiviljapuljongit
100 g sinihallitusjuustu
soola ja musta pipart
Kaunistamiseks peterselli

Riivi peet jämeda riiviga. Kuumuta paksupõhjalises potis või. Lisa hakitud sibul ja kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit kuni sibul hakkab pehmenema. Siis lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veel minut aega.
Lisa risotoriis ja sega läbi. Lisa riivitud peet. Kuumuta minut aega.
Lisa valge vein ja kuumuta segades, kuni vein on aurustanud. Lisa kulbitäis kuuma puljongit. Sega ning lisa uus kulbitäis puljongit alles siis, kui eelmine puljong on riisi sisse imendunud. Risoto küpseb al dente umbes 20 minutiga.
Sega juurde sinihallitusjuustu kuubikud. Maitsesta risoto soola ja pipraga. Puista peale hakitud petersell ja serveeri kohe.

Risotoriisi mul ei olnud- tegin sõmera riisiga ( kindlasti on risotoriisiga parem). Ka ei olnud mul sinihallitusjuustu, selle asemel serveerisin risotot kitsejuustu ja hakitud kreekapähklitega

1 comment:

  1. Kui sa nii kaugel ei oleks, siis ma vist söök iga päev sinu juures :) Või tuleks abikokaks :)

    ReplyDelete