Sunday, January 29, 2012

Kõrvitsarisoto

Olen risotolainel. Selle risoto retsept on võetud Oma Maitse retseptiraamatu leheküljelt 95.

Oma Maitse retsept on järgmine:
50 g võid
8 väiksemat šalottsibulat või 2 tavalist sibulat
2 küülauguküünt
300 g risotoriisi
1,5 dl valget kuiva veini
400g tükeldatud kõrvitsat
1 l kana või köögiviljapuljongit
peotäis hakitud peterselli
100 g riivitud parmesani
soola ja musta pipart

Sulata kastrulis või ning kuumuta hakitud sibulad ja küüslauguküüned selles klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta segades veel paar minutit.
Vala hulka vein ja lase korraks keema tõusta. Sega juurde tükeldatud kõrvits ning kalla lisaks 2 dl puljongit. Liiguta rooga pidevalt ja lisa vastavalt vajadusele puljongit, kuni umbes 20 minuti pärast on kogu puljong imendunud. Lisa hakitud petersell ja riivitud parmesan. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kohe.
Peterselli mul ei olnud . Aga selle eest oli risoto ülihea.

No comments:

Post a Comment